Tiedote: Pori

Tiedote ­ – vapaa julkaistavaksi

 

ValoPorttaali esittelee suomalaista valotaidetta Porissa

 

Porin kansallisen kaupunkipuiston alueella rautatien alla kulkevassa tunnelissa syttyy 1.12. yhteisnäyttely. Eri taiteilijoita ja erilaisia teoksia esittelevä valotaidegalleria valaisee vuoden pimeintä aikaa kolmen kuukauden ajan illalla hämärän tultua klo 17.00–23.00 ja aamun sarastaessa klo 06.00–08.00. Näyttely on osa Taiteen edistämiskeskuksen valtakunnallista Valoa taiteelle! ­-tapahtumaa. Satakunnassa valotaidetta on esillä sekä Porissa että Raumalla. http://valoataiteelle.taike.fi/

 

ValoPorttaalissa nähdään teoksia yhteensä 12 eri taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Terhi ja Janne Sammalmaan installaatio Tuulitunneli leikittelee valolla ja ilmavirralla. Pouta-ryhmän teoksissa valkoinen havusellumassa on repien ja liottaen muokattu läpikuultavaksi, ja valo hohtaa ohuiden sellukerrosten läpi. Anu Sukasen ja Tommi-Wihtori Roströmin Luuvalo on valaistu sisältä päin, ja Sanojen Satakunta heijastaa alueen kirjailijoiden mietelmälauseita jokaisen luettavaksi. Taiteilijapari Softin valokuvat tutkivat banaalin ja aidon teemoja lähtökohtanaan ihmisen keho ja jouluvalot. -ryhmä lähtee liikkeelle #rakkaudestaporiin, ja teoksesta välittyy Heli Koskelan ja Heli Nukin ylpeys kotiseutuaan kohtaan. Lasten piirrokset tunnelissa asuvista kuvitteellisista asukkaista hehkuvat fluorisoivaa valoa Porin lastenkulttuurikeskuksen kuvataiteilijoiden Kirsi Jaakkolan, Terhi Sammalmaan ja Veijo Setälän Tunnelin tyypit ­-teoksessa. Videoteos Red Triangle on Petri Hagnerin tutkielma elokuvan klassisen kuvakoon rajoista. Porttaalin sijaan teos tulee esille Elävä Pori ­-työtilan ikkunaan osoitteessa Isolinnankatu 7.

 

ValoPorttalin järjestäjinä ovat Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste, Porin kansallinen kaupunkipuisto ja Elävä Pori ­Hanke.

 

Lisätiedot:

läänintaiteilija Marjo Heino, p.0295330822 ja

projektipäällikkö Heli Nukki, Porin kaupunkisuunnittelu, p.044 701 1976

https://www.facebook.com/porinkansallinenkaupunkipuisto

Hashtag #valoataiteelle ja #valoporttaali