Tiedote: Jyväskylä

Tuukka Toijanniemen Piirrettyä valoa loistaa valoa taiteelle Jyväskylässä

 

Taide tulee näkyväksi ja ihmisten luo, kun Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) kaikilla toimialueilla, 14 paikkakunnalla syttyy hämärän tullen valotaideteos. Ympäri Suomea on esillä valoveistoksia ja -installaatioita. Taiteen edistämispäivää vietetään nyt kolmatta kertaa.

 

Valoa taiteelle! Jyväskylässä

Paikallinen taiteilija Tuukka Toijanniemi toteuttaa Valoa taiteelle! -tapahtuman yhteyteen Piirrettyä valoa -teoksen, joka on nähtävissä Kilpisenkatu 4:n edustalla. Teoksen julkistus on 1.12.2015 klo 16:00.

 

Eri tekniikoita yhdistävä valoteoskokonaisuus Piirrettyä valoa on esillä Jyväskylän Kilpisenkadulla 1.–7.12. iltapäivästä klo 16.00 aina seuraavaan aamuun klo 09.00 asti. Julkisivuun projisoitava nopeutettu piirrostapahtuma, valosuunnittelija Tuukka Toijanniemen valkoinen, katoava piirrosjälki, kommunikoi gobovalonheittimellä heijastettavien staattisten kuvien kanssa.

 

Teoksen yhteistyökumppaneina ovat Valon kaupunki sekä Jyväskylän kaupunginteatteri.

 

Taiteen edistämispäivänä julkaistaan myös Meela Leinon ja José Jácomen Visible Climate Change. Teos on Taideneuvoston valinta vuonna 2015 käynnistyneeseen kampanjaan, jossa ilmastonmuutosta käsitellään elokuvan, tekstin ja valokuvan keinoin. Leinon ja Jácomen videoteoksessa ilmastonmuutosta tehdään näkyväksi henkilöprofiilien kautta. Päähenkilöinä on noin 30 asiantuntijaa, joita kuvataan eri puolilla Suomea.

 

Teos on nähtävissä 1.–7.12. osoitteessa Kauppakatu 19  klo 16.00–21.00 välisenä aikana.

Teoksen yhteistyökumppaneina ovat ti-la 2016 -projekti sekä Jyväskylän taidemuseo.

 

Valoa taiteelle! -projekti

Valoa taiteelle! osana Valon vuotta osoittaa elävällä tavalla, miten taide, tiede, tiedonvälitys ja kulttuuri voivat sulassa sovussa keskustella keskenään.  Lähemmäs kaksikymmentä valotaideteosta ympäri maata antaa kukin oman erilaisen äänenpainonsa ja todistavat suomalaisen nykytaiteen elinvoimaa.

 

Valtakunnallisen tapahtuman paikallisina koordinaattoreina toimivat Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat, ja tapahtumapaikkoina ovat: Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere ja Turku.

 

 

Lisätietoja:

 

Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija

Kirsi Pitkänen

0295 330838

kirsi.pitkanen(at)minedu.fi

 

http://valoataiteelle.taike.fi/