Helsingin rautatieasema

Helsinki

Immanuel Pax: Än, yy, tee, NYT!

Orpaanporras 20, Myllypuro

Teoksen julkistus: 1.12.2015 klo 17.00

Esillä: 1.12.201531.12.2017

 

Än, yy, tee, NYT! on kuin kasvupyrähdyksen saanut arpakuutio, joka hehkuu ympärilleen väriloistoa. Immanuel Paxin teos ei ole pelkästään katsottavaksi, vaan sillä voi myös leikkiä. Nappia painamalla arpakuutio herää henkiin, ja sen vilkkuvat valot auttavat ratkaisemaan kaikki maailmankaikkeuden ongelmat – kunhan vastauksena on luku yhden ja kuuden välillä.

Tule mukaan avajaisiin! Teoksen valot sytytetään 1.12. kello 17.00, jonka jälkeen se on kaikkien ohikulkijoiden nähtävissä ja koettavissa. Teoksen julkistamisen jälkeen päiväkodin väki lähtee perinteiselle fikkariretkelle, johon kaikki ovat tervetulleita. Retken jälkeen päiväkodilla on mehutarjoilu.

 

Yhteistyökumppaneina Risto Keskinen/Varhaiskasvatusvirasto ja Päiväkoti Neulanen.

 

Valoa taiteelle_Immanuel Pax

Immanuel Pax: Än, yy, tee, NYT!

Mitä asioita annat sattuman päätettäväksi, ja millaiseen leikkiin olet valmis heittäytymään? Leikitäänkö hippaa, piilosta, perhettä vai kenties mykkäkoulua?  Teoksen nimi kehottaa tarttumaan hetkeen ja antamaan impulsseille enemmän tilaa. Laula silloin kun laulattaa, tanssi silloin kun tanssittaa, itke kun itkettää ja ole lapsellinen kun leikittää. Teos on toteutettu yhteistyössä varhaiskasvatusviraston kanssa, mutta leikkiminen on tietysti sallittua kaikenikäisille.

 

Katso Än, yy, tee, NYT ja muut teokset täältä.

 


 

Tiedustelut:

Anu Miettinen, ympäristötaiteen läänintaiteilija,
Taiteen edistämiskeskus | Uusimaa

anu.miettinen (at) minedu.fi
p. 0295 330 806