Seinäjoen lakeuden risti

Seinäjoki

Klas Eriksson:  Narkos

Mallaskosken vesitorni, Vesitornintie 9

Teoksen julkistus: 1.12.2015 klo 18.00

Teos esillä: 1.12.2015

 

Ruotsalaistaiteilija Klas Eriksson tuo julkiseen kaupunkitilaan ääni- ja valoperformanssin Narkos. Yhdessä vapaaehtoisten osallistujien kanssa taiteilija nostaa esille rakennuksen, joka näkyy kaupungin siluetissa, mutta on silti huomaamaton. Musiikki soi, liput liehuvat ja valot välkkyvät, kun autoharrastajat ja muut paikalliset luovat 1930-luvulla rakennetun Mallaskosken vesitornin ympärille värikkään juhlan, johon jokainen on kutsuttu osallistumaan.

 

Tämä lyhytkestoinen ja ainutlaatuinen valoperformanssi toteutetaan vain kerran, joten paikalle suositellaan saapumaan ajoissa!

 

Yhteistyökumppaneina Seinäjoen kaupunki, Low and Loud ja Team Apina ry.

 

 

Valoa taiteelle!_Klas Eriksson_Comon you Reds

Klas Eriksson: Comón You Reds, Bucharest, Romania 2012, kuva: Sebastian Nitulesco

 

 

Klas Erikssonin taiteellinen ilmaisu on syntynyt alakulttuurin ja korkeakulttuurin kohtaamispisteissä yhtä lailla nykytaiteen gallerioissa kuin jalkapallo-otteluissa saatujen kokemusten kautta. Hänen teoksensa vangitsevat tilan, hetken ja yleisön yhteiseen kollektiiviseen kokemukseen, jossa kokijalle syntyy uudenlainen käsitys tapahtumapaikasta ja ympäristöstään.

 

I want to challenge, reload and at times make the whole architectural object temporarily disappear. I want to experience a new public space and how participants and passers-by react when the given perception is altered and a new latitude is created. My art takes place instantly, momentarily and with great impact often with help from participants whom themselves interact with the environment.

 

 

Katso Narkos ja muut teokset täältä.

 


 

 

Tiedustelut:

Jimmy Pulli, pohjoismaisen yhteistyön läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus | Pohjanmaan aluetoimipiste

jimmy.pulli (at) minedu.fi
p. 0295 330 815