Tiedote: Helsinki

Valotaide leikittää lapsia ja aikuisia Myllypurossa

 

Helsinkiläisen valotaiteilija Immanuel Paxin teos Än, yy, tee, NYT! on kuin kasvupyrähdyksen saanut arpakuutio, joka hehkuu ympärilleen väriloistoa. Teosta ei ole tarkoitettu pelkästään katsottavaksi, vaan sillä voi myös leikkiä. Nappia painamalla arpakuutio herää henkiin, ja sen vilkkuvat valot auttavat ratkaisemaan kaikki maailmankaikkeuden ongelmat – kunhan vastauksena on luku yhden ja kuuden välillä.

 

Mitä asioita annat sattuman päätettäväksi, ja millaiseen leikkiin olet valmis heittäytymään? Leikitäänkö hippaa, piilosta, perhettä vai kenties mykkäkoulua?  Teoksen nimi kehottaa tarttumaan hetkeen ja antamaan impulsseille enemmän tilaa. Laula silloin kun laulattaa, tanssi silloin kun tanssittaa, itke kun itkettää ja ole lapsellinen kun leikittää. Teos on osa Taiteen edistämiskeskuksen valtakunnallista Valoa taiteelle! -tapahtumaa, ja se on toteutettu yhteistyössä varhaiskasvatusviraston kanssa. Leikkiminen on tietysti sallittua kaikenikäisille.

 

Tule mukaan avajaisiin! Teoksen valot sytytetään Taiteen edistämispäivänä 1.12. kello 17.00, jonka jälkeen se on kaikkien ohikulkijoiden nähtävissä ja koettavissa Myllypurossa Orpaanportaan kävelykadun varrella päiväkoti Neulasen kohdalla. Teoksen julkistamisen jälkeen päiväkodin väki lähtee perinteiselle fikkariretkelle, johon kaikki ovat tervetulleita. Retken jälkeen päiväkodilla on mehutarjoilu.

 

Kiitos yhteistyökumppaneille: Risto Keskinen / Varhaiskasvatusvirasto ja Päiväkoti Neulanen.

 

Lisätietoja:

Anu Miettinen, ympäristötaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus | Uusimaa

Tel: +35829 5330806

anu.miettinen@minedu.fi

 

http://valoataiteelle.taike.fi/